EdApp by SafetyCulture

Top 10 virtuele opleidingsplatforms

Published

December 16, 2021

Author

Share

Top 10 virtual training platforms

Virtuele training is een essentieel onderdeel geworden van het huidige leerlandschap. Deze strategie stelt trainingsmanagers in staat om teams van alle groottes en locaties gemakkelijk te bereiken, vooral voor een wendbaar en op afstand werkend personeelsbestand. Via virtuele trainingsplatforms kunnen werknemers efficiënter nieuwe kennis en vaardigheden verwerven, vooral in een wereld waarin alles in een hoog tempo verloopt. Door training met behulp van technologie handiger en aantrekkelijker te maken, kunt u onmiddellijk inspelen op hun leerbehoeften om het volledige potentieel van uw werknemers te benutten, waar ze zich ook bevinden. In dit artikel nemen we een kijkje naar 10 van de top virtuele trainingsplatforms die er zijn.

1. EdApp

EdApp is niet alleen een van de beste virtuele trainingsprogramma’s, het is ook gratis. Met deze app kunt u uw eigen cursussen maken met zijn eenvoudig te gebruiken authoring app die prachtige eLearning materialen produceert die werken in elk type beeldscherm. Een van de kenmerken van EdApp zijn de aanpasbare sjablonendie het eenvoudiger maken om in het oog springende trainingen met een eigen merk te maken. Als u weinig tijd heeft en niet veel middelen tot uw beschikking heeft, kunt u ook cursussen importeren en bewerken uit de contentbibliotheek, helemaal gratis. Bestaande cursussen zijn beschikbaar over een breed scala aan onderwerpen, variërend van cyberbeveiliging tot duurzaam eten en kunnen in hun oorspronkelijke vorm gebruikt worden of aangepast worden. Leerlingen zullen ook blij zijn met EdApp’s mobiel-eerst ontwerp waardoor drukbezette werknemers het cursusmateriaal vrijwel overal vandaan via hun smartphone kunnen voltooien.

Virtual Training Platform - EdApp

Naast boeiende microcursussen bevat EdApp functies voor discussies en opdrachten die directe coaching en mentoring ondersteunen. De functie Discussies is ontworpen om een dynamische en interactieve leerervaring te bieden via forumachtige discussies. Coaches kunnen zelfs ingrijpen om inzicht te geven in belangrijke antwoorden. Met de functie Opdrachten kunnen cursisten antwoorden indienen die gemakkelijk kunnen worden beoordeeld en beoordeeld. Er is ook een virtuele klaslokaalfunctie die uw teams in staat stelt virtueel met elkaar in contact te komen. Hiermee kunt u in-app videovergaderingen plannen via Zoom en Microsoft Teams, die u kunt instellen als een les binnen uw leergang.

Kijk ook eens op EdApp voor hoe u uw oude bedrijfstraining kunt veranderen in een spannende virtuele leeromgeving.

2. Raven 360

Een ander virtueel trainingsplatform is Raven 360. Dit product onderscheidt zich van anderen door de hoeveelheid controle die u heeft over het presenteren van inhoud aan individuele cursisten. U hebt ook de mogelijkheid om cursussen te creëren waarvoor u de cursisten kunt laten betalen. Dat stelt u in staat om een inkomstenstroom uit uw leermateriaal te krijgen. Een probleem met Raven 360 waar mensen op wijzen, is dat de interface een beetje onhandig is.

Virtual Training Platform - Raven 360

3. Kajabi

Kajabi is een ander platform voor virtueel leren. Het stelt je in staat om je eigen kennis om te zetten in cursussen die je op verschillende manieren te gelde kunt maken. Het behandelt alle aspecten van je bedrijf, zoals het hebben van een website, marketing, en het opbouwen van een gemeenschap. Een punt dat naar voren is gebracht, is echter dat de metriek verbetering kan gebruiken, zodat cursusbouwers meer te weten kunnen komen over hun publiek.

Virtual Training Platform - Kajabi

4. WizIQ

WizIQ is een andere virtuele klaslokaalsoftware die beschikbaar is. Het is gratis te proberen, dus je kunt het meteen uitproberen. Het biedt ondersteuning voor veel LMS-essentials, waaronder een online whiteboard, polls, quizzen, en een dashboard. Het werkt ook goed op elk platform. Het heeft echter een paar problemen waar gebruikers over hebben geklaagd. Een die het vermelden waard is, is het gebrek aan ondersteuning wanneer zich problemen voordoen.

Virtual Training Platform - WizIQ

5. Vedamo

Vedamo is een ander virtueel klaslokaal platform voor het beheren van online klassen. Het richt zich op online tutoring en gebruikt een browser-gebaseerde virtuele klas die geen plug-ins nodig heeft. Het heeft veel tools die erbij horen, zoals een online whiteboard, breakout rooms, en screen sharing. Bovendien integreert het goed met Canvas, Google en Moodle. Er is echter wel op gewezen dat er vaak bugs verschijnen wanneer er nieuwe functies worden geïntroduceerd.

Virtual Training Tool - Vedamo

6. Newrow Smart

Een ander type software voor virtuele klaslokalen is Newrow Smart. Je kunt het gratis uitproberen op hun website. Het heeft veel functies, zoals een digitaal schoolbord, een CMS, screen sharing, cloud recording, breakout rooms, en live quizzen. Het draait ook in elke browser zonder dat er extra plug-ins of downloads nodig zijn. Een probleem dat is aangekaart over de software is dat je niet altijd twee functies tegelijk kunt gebruiken, zoals het scherm delen en tegelijkertijd het whiteboard gebruiken.

Virtual Training Program - Newrow Smart

7. Velpic

Een ander virtueel trainingsplatform is Velpic. Velpic heeft een intuïtieve gebruikersinterface en goede mogelijkheden om video’s te bewerken. Het stelt gebruikers in staat om 3D-video’s te bekijken en zich onder te dompelen in de omgeving met de juiste weergaveapparaten. Het heeft een gratis proefversie zodat u het zonder problemen kunt uitproberen. Als u de software koopt, moet u er echter een abonnement op nemen, dus u moet er elke maand voor blijven betalen als u het nodig hebt.

Free Virtual Training Software - Velpic

8. ezTalks Vergaderingen

Een ander populair voorbeeld van een Learning Management System en virtueel trainingsprogramma is ezTalks Meetings. Het bevat high-definition video’s voor online samenwerking, instant messaging, een virtueel whiteboard, en eenvoudig delen van schermen. Het is compatibel met alle apparaten en heeft ook meertalige ondersteuning. Een probleem dat naar voren is gebracht, is dat het niet gemakkelijk is om één persoon te bellen. In plaats daarvan moet je wachten tot ze je per e-mail uitnodigen om deel te nemen aan een gesprek.

Virtual Learning Platform - ezTalks Meetings

9. BigBlueButton

BigBlueButton is een ander virtueel leerplatform. In tegenstelling tot de anderen op deze lijst, is dit open-source software. Het ondersteunt een interactief whiteboard, het delen van bestanden en desktop, en tot 15 gelijktijdige webcams. Bovendien kan het worden geïntegreerd in veel andere gangbare online leermanagementsystemen. Een probleem dat gebruikers hebben is dat het niet meer dan 100 deelnemers host en moeilijk te gebruiken kan zijn voor studenten.

Virtual Training Application - BigBlueButton

10. LearnCube

Een andere virtuele leerorganisatie is LearnCube. Het is browsergebaseerd en heeft een interactief whiteboard, aangepaste branding, een CMS, instant messaging, en de mogelijkheid om lessen op te nemen. Het is vooral nuttig voor het onderwijzen van talen en online tutoring. Een negatieve opmerking van gebruikers is dat het niet goed schaalbaar is voor grote instellingen met veel studenten.

Virtual Training Platform - LearnCube

Wat is virtuele training?

Virtuele training is leren dat wordt bemiddeld door een computer. Dit type training kan op verschillende manieren worden gedaan. We denken vaak dat het gebeurt wanneer de instructeur en de leerling zich op verschillende fysieke locaties bevinden. In dat geval maakt de instructeur verbinding met de cursisten via een videoconferentie-app. Er zijn ook veel andere hulpmiddelen, zoals virtuele whiteboards of quiz-apps, die deze vorm van leren aanvullen.

Virtueel leren hoeft echter niet altijd op afstand te zijn. Een instructeur kan studenten in een lab bijstaan die in een gesimuleerde omgeving leren. Virtuele training kan onder meer bestaan uit virtual reality-toepassingen die cursisten in een 3D-omgeving plaatsen.

Het gebruik van verschillende soorten virtuele opleidingstechnieken is een zeer intrigerend idee. Maar is het pedagogisch verantwoord? Laten we eens kijken naar een aantal van de voordelen en zien.

Wat zijn de voordelen van virtuele training?

Virtuele training heeft aangetoond vele voordelen te hebben ten opzichte van klassikaal leren. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Anytime, Anywhere Learning. Met virtueel leren, kunt u studeren wanneer het u het beste uitkomt. Dat maakt het een ideale keuze voor volwassen lerenden die al in de beroepsbevolking.
  • Asynchrone Conversaties. U kunt aan elke discussie deelnemen, zodat u uw punten kunt laten horen en uitdagen door anderen. Dat geeft lerenden de kans om hun leerstof diepgaander te formuleren en te overdenken.
  • Onmiddellijke feedback. Een digitaal formaat betekent dat veel soorten beoordelingen automatisch kunnen worden beoordeeld: soms op het moment dat de leerling leert, zoals tijdens een interactieve video. Dat kan helpen om het leren meteen te versterken.

Conclusie

In dit artikel hebben we een aantal van de beste virtuele leerplatforms op het internet bekeken. We hebben gezien dat ze veel gemeenschappelijke kenmerken hebben, maar sommigen bieden net iets meer dan anderen. Vertel ons over jouw ervaringen met het gebruik van virtuele leerplatforms.

Meld je gratisaan bij EdApp!

Author

Mathieu