EdApp by SafetyCulture

En iyi 10 sanal eğitim platformu

Published

December 16, 2021

Author

Share

Top 10 virtual training platforms

Sanal eğitim, günümüzün öğrenme ortamının önemli bir parçası haline geldi. Bu strateji, eğitim yöneticilerinin özellikle çevik ve uzak bir iş gücü için her boyutta ve konumdan ekiplere kolayca erişmesine olanak tanır. Sanal eğitim platformları sayesinde çalışanlar, özellikle hızlı tempolu bir dünyada yeni bilgi ve becerileri daha verimli bir şekilde edinebilirler. Eğitimi teknolojinin yardımıyla daha kullanışlı ve etkileşimli hale getirerek, nerede olurlarsa olsunlar çalışanlarınızın tam potansiyelini ortaya çıkarmak için öğrenme ihtiyaçlarını hemen karşılayabilirsiniz. Bu yazıda, en iyi 10 sanal eğitim platformuna göz atacağız.

1. EdApp

EdApp sadece en iyi sanal eğitim programlarından biri değil, aynı zamanda ücretsizdir. Bu uygulamayla, her tür ekranda çalışan muhteşem e-Öğrenim materyalleri üreten kullanımı kolay yazma uygulamasıyla kendi kurslarınızı yazabilirsiniz. EdApp‘ın ayırt edici özellikleri arasında, göz alıcı, markalı eğitim kursları oluşturmayı kolaylaştıran özelleştirilebilir şablonları vardır. Zamanınız kısıtlıysa ve elinizde çok fazla kaynak yoksa, içerik kitaplığından dersleri ücretsiz olarak içe aktarabilir ve düzenleyebilirsiniz. Mevcut kurslar, siber güvenlikten sürdürülebilir yemeye kadar çok çeşitli konularda mevcuttur ve orijinal formatlarında kullanılabilir veya kişiselleştirme için düzenlenebilir. Öğrenciler ayrıca, meşgul çalışanların akıllı telefonları aracılığıyla neredeyse her yerden eğitim yazılımlarını tamamlamalarına olanak tanıyan, EdApp‘ın mobil öncelikli tasarımını da sevecekler.

Virtual Training Platform - EdApp

İlgi çekici mikro kursların yanı sıra EdApp, anında koçluk ve mentorluğu destekleyen Tartışmalar ve Ödevler özelliklerini içerir. Tartışmalar özelliği, forum benzeri tartışmalar aracılığıyla dinamik ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Koçlar, kilit yanıtlara ilişkin içgörü sağlamak için bile devreye girebilir. Bu arada, Ödevler özelliği öğrencilerin kolayca gözden geçirilebilecek ve notlandırılabilecek yanıtlar göndermesine olanak tanır. Ekiplerinizin sanal olarak bağlantı kurmasını sağlayan bir Sanal Sınıf özelliği de vardır. Öğrenme kursunuzda ders olarak ayarlayabileceğiniz Zoom ve Microsoft Teams aracılığıyla uygulama içi video konferansı planlamanıza olanak tanır.

Eski kurumsal eğitim programınızı nasıl heyecan verici bir sanal öğrenme ortamına dönüştürebileceğinizi öğrenmek için EdApp‘e göz atın.

2. Kuzgun 360

Diğer bir sanal eğitim platformu ise Raven 360’tır. Bu ürün, içeriği bireysel öğrencilere sunma üzerindeki kontrol miktarınızla diğerlerinden ayrılır. Ayrıca öğrencilerden ücret talep edebileceğiniz kurslar oluşturma olanağına da sahipsiniz. Bu, öğrenme materyallerinizden bir gelir akışı elde etmenizi sağlar. Raven 360 ile ilgili insanların işaret ettiği bir sorun, arayüzün biraz hantal olmasıdır.

Virtual Training Platform - Raven 360

3. Kajabi

Kajabi, sanal öğrenme için başka bir platformdur. Kendi bilginizi çeşitli şekillerde para kazanabileceğiniz kurslara dönüştürmenize olanak tanır. Bir web sitesine sahip olmak, pazarlamak ve bir topluluk oluşturmak gibi işinizin tüm yönlerini ele alır. Yine de gündeme getirilen bir konu, kurs oluşturucuların hedef kitleleri hakkında daha fazla bilgi edinebilmeleri için metriklerin iyileştirmeyi kullanabilmesidir.

Virtual Training Platform - Kajabi

4. WizIQ

WizIQ, mevcut olan başka bir sanal sınıf yazılımıdır. Ücretsiz deneme sürümü vardır, böylece hemen test etmeye başlayabilirsiniz. Çevrimiçi beyaz tahta, anketler, testler ve bir gösterge panosu dahil olmak üzere birçok LMS temel öğesi için destek sunar. Ayrıca herhangi bir platformda iyi çalışır. Yine de, kullanıcıların şikayet ettiği birkaç sorunu var. Bahsetmeye değer bir şey, sorunlar ortaya çıktığında destek eksikliğidir.

Virtual Training Platform - WizIQ

5. Vedamo

Vedamo, çevrimiçi sınıfları yönetmek için başka bir sanal sınıf platformudur. Çevrimiçi eğitime odaklanır ve herhangi bir eklenti gerektirmeyen tarayıcı tabanlı bir sanal sınıf kullanır. Çevrimiçi beyaz tahta, ara odaları ve ekran paylaşımı gibi birçok araçla birlikte gelir. Ayrıca Canvas, Google ve Moodle ile iyi bir şekilde bütünleşir. Bununla birlikte, işaret edilen bir konu, yeni özellikler tanıtıldığında hataların sıklıkla ortaya çıkmasıdır.

Virtual Training Tool - Vedamo

6. Newrow Akıllı

Sanal sınıflar için başka bir yazılım türü Newrow Smart’tır. Kendi web sitesinde ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Dijital beyaz tahta, CMS, ekran paylaşımı, bulut kaydı, ara odaları ve canlı testler gibi birçok özelliğe sahiptir. Ayrıca ek eklentilere veya indirmelere ihtiyaç duymadan herhangi bir tarayıcıda çalışır. Yazılım hakkında gündeme getirilen bir sorun, beyaz tahtayı aynı anda kullanırken ekranı paylaşmak gibi iki özelliği her zaman aynı anda kullanamamanızdır.

Virtual Training Program - Newrow Smart

7. Velpic

Bir diğer sanal eğitim platformu ise Velpic. Velpic, sezgisel bir kullanıcı arayüzüne ve iyi video düzenleme yeteneklerine sahiptir. Kullanıcıların uygun görüntüleme cihazları ile 3D videoları izlemelerine ve kendilerini ortama kaptırmalarına olanak tanır. Ücretsiz deneme sürümü var, böylece sorunsuz bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Yazılımı satın almak bir abonelik gerektirir, bu nedenle ihtiyacınız olan her ay için ödeme yapmaya devam etmeniz gerekir.

Free Virtual Training Software - Velpic

8. ezTalks Toplantıları

Bir diğer popüler Öğrenme Yönetim Sistemi örneği ve sanal eğitim programı ezTalks Meetings’dir. Çevrimiçi işbirliği, anında mesajlaşma, sanal bir beyaz tahta ve kolay ekran paylaşımı için yüksek çözünürlüklü videolar içerir. Tüm cihazlarla uyumludur ve ayrıca çoklu dil desteğine sahiptir. Ortaya çıkan bir konu, tek bir kişiyi aramanın kolay olmadığıdır. Bunun yerine, bir sohbete katılmanız için sizi e-posta ile davet etmelerini beklemeniz gerekir.

Virtual Learning Platform - ezTalks Meetings

9. BüyükMaviDüğme

BigBlueButton başka bir sanal öğrenme platformudur. Bu listedeki diğerlerinden farklı olarak, bu açık kaynaklı bir yazılımdır. Etkileşimli beyaz tahtayı, dosya ve masaüstü paylaşımını ve 15 adede kadar eşzamanlı web kamerasını destekler. Ayrıca, diğer birçok yaygın çevrimiçi öğrenme yönetim sistemine entegre edilebilir. Kullanıcıların sahip olduğu bir sorun, 100’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapmaması ve öğrencilerin kullanmasının zor olabilmesidir.

Virtual Training Application - BigBlueButton

10. Öğrenme Küpü

Diğer bir sanal öğrenme organizasyonu LearnCube’dur. Tarayıcı tabanlıdır ve etkileşimli beyaz tahtaya, özel markaya, CMS’ye, anında mesajlaşmaya ve sınıfları kaydetme özelliğine sahiptir. Özellikle dil öğretmek ve çevrimiçi ders vermek için kullanışlıdır. Kullanıcıların sahip olduğu olumsuz bir yorum, çok sayıda öğrencisi olan büyük kurumlara iyi ölçeklenmediğidir.

Virtual Training Platform - LearnCube

Sanal Eğitim Nedir?

Sanal eğitim, bir bilgisayarın aracılık ettiği öğrenmedir. Bu tür bir eğitim birkaç farklı şekilde yapılabilir. Bunu genellikle eğitmen ve öğrenci farklı fiziksel konumlardayken oluyormuş gibi düşünürüz. Bu durumda eğitmen öğrencilerle bir video konferans uygulaması aracılığıyla bağlantı kurar. Bu tür öğrenmeyi tamamlayan sanal beyaz tahtalar veya sınav uygulamaları gibi birçok başka araç da vardır.

Bununla birlikte, sanal öğrenme her zaman uzaktan olmak zorunda değildir. Bir eğitmen, simüle edilmiş bir ortamda öğrenen bir laboratuvarda öğrencilere yardımcı olabilir. Sanal eğitim, öğrencileri bir 3B ortama sokan sanal gerçeklik uygulamalarını içerebilir.

Çeşitli sanal eğitim tekniklerinin kullanılması çok ilgi çekici bir fikirdir. Ama pedagojik olarak sağlam mı? Bazı faydalarına bir göz atalım ve görelim.

Sanal Eğitimin Bazı Faydaları Nelerdir?

Sanal eğitimin sınıf içi öğrenmeye göre sayısız avantajı olduğu görülmüştür. Bunlardan bazıları şunlardır:

Çözüm

Bu yazıda, internetteki en iyi sanal öğrenme platformlarından bazılarına göz attık. Pek çok ortak özelliği olduğunu gördük, ancak bazıları diğerlerinden biraz daha fazlasını sunuyor. Bize sanal öğrenme platformlarını kullanma deneyimlerinizi anlatın.

EdApp’e ücretsiz üye olun!

Author

Mathieu