EdApp by SafetyCulture

10 Digitale leerplatforms

Published

June 1, 2022

Author

Share

Digital Learning Platform

Digitale leerplatforms bieden lerenden online training van hoge kwaliteit dankzij moderne technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van computers en mobiele apparaten. Deze platforms zijn ontworpen om het zware werk te doen als het gaat om het inzetten van training en het bijhouden van de voortgang, zodat u zich meer kunt richten op het afstemmen van uw leerinhoud. Kijk eens naar de 10 digitale leerplatforms die we zorgvuldig hebben geselecteerd om te voldoen aan de behoeften van uw lerenden in dit digitale tijdperk.

1. EdApp

EdApp is een bekroond digitaal leerplatform dat de online leerervaring van uw cursisten een boost geeft. Het heeft een gratis cursusbibliotheek die een microlearning ontwerpmodus volgt, waarbij informatie wordt opgedeeld in gemakkelijk verteerbare brokken voor een beter begrip en retentie. Als u uw eigen cursussen wilt maken, zult u de drag-and-drop auteurstool van EdApp waarderen, waarmee u binnen enkele minuten prachtige leerinhouden maakt. U kunt ook gebruikmaken van de microlearning template bibliotheek die geschikt is voor diverse leermethodologieën. Als u echter geen tijd hebt om cursussen te maken of advies van een expert nodig hebt, kan een team van in-house deskundige instructieontwerpers boeiende, interactieve en gamified cursussen voor u bouwen via EdApp’s gratis Uw training inruilen initiatief of het meer robuuste betaalde contentplan. U hoeft alleen het bronmateriaal aan te leveren en zij zorgen voor de rest.

Digital Learning Platform - EdApp

Kosten: Gratis

Belangrijkste kenmerken: Microlearning templates, gratis cursusbibliotheek, auteurstool, aangepaste inhoud creëren

2. Arlo

Arlo is een digitaal leerplatform dat u kan helpen uw personeelsopleidingen te vereenvoudigen en te automatiseren. Hier kunt u blended learning cursussen en online modules creëren en aanbieden, opleidingsmiddelen opslaan en automatisch live webinars plannen en uitvoeren. Discussieforums, opdrachten en quizzen kunnen ook geactiveerd worden om de betrokkenheid en productiviteit van de lerenden te verhogen. Helaas werkt Arlo alleen via een maandelijks betaald abonnement. Gebruikers kunnen echter alle belangrijke functies 14 dagen gratis uitproberen, zonder dat ze een kredietkaart nodig hebben.

Digital Learning Platform - Arlo

Kosten: Begint bij 79 USD/maand

Belangrijkste kenmerken: Vereenvoudigd trainingsbeheer, cloud-opslag, geautomatiseerde planning, live webinars, discussieforums, opdrachten en quizzen

3. CreateLMS

CreateLMS is een ander digitaal leerplatform dat u kunt gebruiken om uw nieuwe medewerkers sneller in te werken en uw medewerkers efficiënter op te leiden, en dat alles zonder de bank te spekken. Met zijn geavanceerde cursusbouwer en vaardigheidsbeoordelingstool kunt u eenvoudig eLearning-cursussen en -beoordelingen, webinars en blended trainingen maken en beheren. En het beste van alles? U kunt uw team ook betrokken houden door deze formats te mixen – klassikale training en assessments met cursussen die u zelf kunt volgen of video en PPT met quizzen. Om jezelf de last van het bouwen van je trainingsprogramma’s te besparen, kun je gerust een aantal van hun kant-en-klare cursussen pakken die zijn ontwikkeld door hun contentpartners en deze direct inzetten voor je team.

Digital Learning Platform - CreateLMS

Als u zich zorgen maakt dat u niet altijd toegang heeft tot uw bestanden online vanwege een onstabiele internetverbinding, dan heeft CreateLMS de perfecte functie voor u. Dankzij de Network Attached Storage (NAS)-oplossing kunnen gebruikers alle trainingsinhoud opslaan, archiveren en openen op één gecentraliseerde locatie zonder dat ze een actieve internetverbinding nodig hebben.

Kosten: 2 USD/gebruiker per jaar

Belangrijkste kenmerken: Cursusbouwer, kant-en-klare cursussen, Network Attached Storage (NAS)

4. 360-Leren

360Leren is een digitaal leerplatform ontworpen met een auteurstool, een contentintegratiesysteem en een analytisch dashboard. Hun intuïtieve cursus authoring suite vereist geen technische vaardigheden om te gebruiken en stelt iedereen in staat om cursussen te maken in slechts een paar minuten. U kunt ook leermiddelen zoals video’s, afbeeldingen, blogartikelen en onderzoek in uw cursus opnemen om de trainingsinhoud actueel en boeiend te houden. Met 360Learning hebben uw werknemers ook toegang tot functies voor samenwerkend leren, zoals discussieborden en groepspagina’s, zodat ze kunnen deelnemen aan vergaderingen met zowel u als hun collega’s.

Digital Learning Platform - 360Learning

Kosten: Beschikbaar op aanvraag

Belangrijkste kenmerken: Authoring tool, integraties, dashboard, samenwerkend leren

5. Inquisiq

Inquisiq is een digitaal leerplatform dat managers in staat stelt om de leerprogramma’s waartoe hun medewerkers, klanten, vrijwilligers en partners toegang moeten hebben, uit te rollen, te beheren en te volgen. Het platform stelt u in staat om uw gehele trainingsprogramma op één plaats te creëren. Het heeft geautomatiseerd leren, SCORM compatibiliteit, blended learning ondersteuning, een configureerbare interface, eCommerce functies, en nog veel meer. Je krijgt ook de mogelijkheid om branding op het platform te zetten nadat je je hebt aangemeld. Inquisiq is mobiel compatibel zodat uw team ook onderweg kan trainen. Het platform is echter niet gratis te gebruiken, dus het kan erg duur worden wanneer u begint te schalen.

Digital Learning Platform - Inquisiq

Kosten: Beschikbaar op aanvraag

Belangrijkste kenmerken: Breed scala aan leermateriaal in verschillende formaten, real-time data-inzichten, automatische inzet, middelen uitgebreid naar externe doelgroepen

6. Tovuti LMS

Als een digitaal leerplatform, Tovuti LMS u bij het stroomlijnen van uw personeelsopleidingssysteem. Met de ingebouwde cursus authoring suite kunt u probleemloos interactieve cursussen ontwerpen, bewerken, plannen en implementeren. U kunt ook leaderboards en andere gamification-elementen toevoegen om leerlingen aan te moedigen de hun toegewezen leertaken te voltooien. Voor een meer synchrone leeroptie stelt Tovuti LMS’s live virtueel klaslokaalplatform werknemers in staat om trainingsconcepten te bespreken in een groep of één-op-één interacties te hebben in real-time via online videoconferentie tools van derden zoals Zoom en GoToMeeting. Leerlingen hebben ook toegang tot een gepersonaliseerd portaal dat hun badges, certificaten, ranglijst, checklists, toegewezen cursussen en komende trainingssessies toont.

Digital Learning Platform - Tovuti LMS

Kosten: Beschikbaar op aanvraag

Belangrijkste kenmerken: Hulpmiddel voor het samenstellen van cursussen, klassementen, virtueel klaslokaal, gepersonaliseerd portaal voor cursisten

7. Coassemble

Coassemble is een cloud-gebaseerd digitaal leerplatform dat managers en leidinggevenden op het gebied van leren en ontwikkeling in staat stelt online trainingscursussen te maken en de voortgang bij te houden zonder gebruik te hoeven maken van software van derden. Het bevat meer dan 40 interactieve en configureerbare sjablonen, dus het maken en publiceren van uw cursussen zal niet lang duren. Als u leiding geeft aan een groot mobiel personeelsbestand, zal de mobiel-responsieve functionaliteit goed van pas komen, zodat buitendienstmedewerkers op elk moment en vanaf elke locatie toegang hebben tot hun cursussen. Dit training management systeem bevat ook een werknemer training tracker, waarmee u al uw medewerkers kunt volgen buiten de werkplek. U kunt het gebruiken om hun succes op drie manieren te beoordelen: de hoeveelheid tijd die ze op het scherm doorbrachten, de antwoorden en feedback die ze op tests gaven, en het percentage tijd dat ze aan elke cursus besteedden.

Digital Learning Platform - Coassemble

Kosten: Gratis

Belangrijkste kenmerken: Creatie van trainingen, voortgangstracker, aanpasbare sjablonen

8. Google Klaslokaal

Google Classroom is een populair digitaal leerplatform dat door veel organisaties wordt gebruikt. Hier kunnen trainers online lessen, opdrachten en resultaten maken en beheren. Als onderdeel van de Google Suite kunt u gemakkelijk YouTube-video’s, Google Forms-enquêtes en andere items van Google Drive in uw lessen opnemen, wat een voordeel is als u deze tools al gebruikt. Om peer-to-peer leren te stimuleren, zelfs in een afgelegen omgeving, kunt u gebruikmaken van de klassikale stream van Google Classroom om leerlingen te betrekken bij vraaggestuurde discussies. Er is een gratis versie, maar de betaalde versie bevat extra functies die u misschien nodig hebt, zoals geavanceerde functies voor videoconferenties, geavanceerde beveiliging en eersteklas ondersteuning.

Digital Learning Platform - Google Classroom

Kosten: Gratis, betaalde plannen

Belangrijkste kenmerken: G Suite integratie, virtueel klaslokaal, klasstroom, videoconferencing

9. Funzi

Funzi is een digitaal leerplatform dat is gebouwd om te voldoen aan de behoeften van drukke leerlingen. Informatie wordt opgedeeld in hapklare brokken en omgezet in prachtig ontworpen leerkaarten. Funzi heeft een bibliotheek vol cursussen samengesteld die een week lang in slechts 15 minuten per dag kunnen worden gevolgd, om tekorten aan vaardigheden in landen over de hele wereld aan te pakken. Funzi werkt ook samen met betrouwbare organisaties, zoals Pearson en de Verenigde Naties, zodat u er zeker van kunt zijn dat de informatie in hun cursussen aan de normen voldoet. Funzi is toegankelijk op elk apparaat met een internetverbinding, en er hoeven geen apps gedownload te worden. Ze hebben ook een paar gratis cursussen in hun bibliotheek, maar voor de meeste moet je toch betalen om toegang te krijgen.

Digital Learning Platform - Funzi

Kosten: Begint bij USD

Belangrijkste kenmerken: Mobielvriendelijk, leerkaartformaat, cursusbibliotheek

10. Pluto LMS

Last but not least is Pluto LMSdat ook een mobiel-vriendelijk digitaal leerplatform is dat belooft om wrijvingsloos leren te leveren. Het biedt content authoring, cursusbeheer, gebruikersbeheer, rapportage, integraties en meer. Met de ingebouwde tool voor het maken van content kunt u cursussen maken met leerpaden en gamificatie-elementen. U kunt ook quizzen en toetsen maken, en zelfs gebruikmaken van webcamproctoring om spieken te voorkomen. Om de cursisten in de gaten te houden, kunt u met de uitgebreide analysegegevens gegevens verzamelen over de mate van voltooiing en vooruitgang. Als je SCORM-pakketten van andere LMS’en hebt, kun je die ook uploaden en direct laten weergeven.

Digital Learning Platform - Pluto LMS

Kosten: Begint bij 99 USD/maand

Belangrijkste kenmerken: Mobielvriendelijk, SCORM-compatibel, tool voor contentcreatie, cursusbeheer, analyse

Author

Mathieu